Spotify, talk show ve radyo programları gibi bir içerik yapmaya olanak tanıyan çalışmasını duyurdu. Bu çalışma sayesinde podcastlere müzik eklemek de kolaylaşacak.
Spotify tarafından yapılan açıklamada, müziklerin ve podcastlerin kolay bir şekilde birleştirilmesini kolaylaştıracak çalışmanın test edildiği belirtildi. Yapılacak yeni format sayesinde, podcastlere eklenecek müziklere ilişkin telif sorunu yaşanmayacağının yanı sıra müziklere erişim kolaylığı da olacak.
Müzikli bir podcastin herhangi bir bölümü için, “Bölümü Keşfet” seçeneği ya da podcastlerin bölüm detaylarının bulunduğu açıklama kısmından, istediğiniz müzik bölümüne atlayabilir ya da direkt olarak müziklere erişebilirsiniz.
Ancak bu özelliğin sadece Spotify’a ve premium kullanıcılara özel olacağı, ücretsiz kullanıcıların ise sadece müziklerin 30 saniyelik bölümüne erişebileceği belirtildi.
Sadece Anchor üzerinden yapabileceğiniz içeriğin yapım şekli ise şöyle:
– Podcastinize müzik eklemek için (+) simgesine dokunun. Tıpkı diğer bölümlerdeki gibi müzikleri sürükleyip bırakarak bölümünüzü oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz.
– Podcastinizi Anchor’a kaydedin veya mevcut bir dosyayı yükleyin. Ayrıca yüklediğiniz sesi tam olarak doğru anlarda bölebilir ve aralarına sorunsuz bir şekilde şarkı ekleyebilirsiniz.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu(RTÜK), geçtiğimiz günlerde lisans başvuru yaptığı belirtek Spotify’a ilişkin, “Mevzuatımız gereği müzik alanında isteğe bağlı yayın hizmeti veren uluslararası bir kuruluş olan Spotify yasal süre içerisnde […]
Post comments
This post currently has no comments.