• Home
  • keyboard_arrow_right Featured
  • keyboard_arrow_right Haber ve Yazılar
  • keyboard_arrow_right Podcast 201 eğitimi yoğun katılımla gerçekleşti

Featured

Podcast 201 eğitimi yoğun katılımla gerçekleşti

İlkan Akgül 31 Ağustos 2022 82 1


Background
share close

Podfresh Podcast Akademi’nin dört bölümden olun online webinar serisinin ikincisi 30 Ağustos akşamı çok geniş bir katılımla yapıldı. Podfresh kurucu ortaklarından Uraz Kaspar ve Aykut İbrişim, Akademisyen Orhan Şener ve Power FM Yayın Sorumlusu Burçin Acer, podcast 201 bünyesinde yayıncılık ve deneyimlerine dair birçok şey paylaştı.

Atölyenin ilk bölümünde Aykut İbrişim topluluk oluşturmanın etkisinden ve öneminden bahsederken, 100 dinleyicinin dahi programlar için önemli olduğunun altını çizdi. Uraz Kaspar ise farklı bir noktanın önemini vurgulayarak konumlamanın proje üzerindeki hayati konumunu anlattı.

Yayın hayatına başlayan bir gazeteci ya da girişimci tüm network’leri kullanabilir ancak konumlama yanlış yapıldığında ilk bölümden yol yanlış çizilmiş olabilir.

Uraz Kaspar / Podfresh Kurucu Ortağı

Podcast için görsel dünyanın önemine dikkat çekilen oturumda, konuk organizasyon düzeninin nasıl yapılabileceği de konuşuldu.

Hangi içerik, ne zaman ve nasıl?

Serinin ikinci oturumuna konuk olan akademisyen Orhan Şener, Türkiye’de ve ABD’de başarılı olan podcast’leri inceleyip neden ve nasıl sorularına yanıt verdi. Bu noktada kendi dinlediği ve sevdiği podcast yayınlarını da sebepleriyle birlikte anlatan Şener podcast dinleme rutinlerini de katılımcılarla paylaştı.

Podcast yayıncılığı ve radyoya geçiş

Webinar’ın son bölümünde ise Power FM Yayın Sorumlusu Burçin Acer, radyoculuk deneyimlerini anlatırken podcast sektörü ile ilişkisini anlattı.

Radyo ve podcast bir rakip mi olacak yoksa ses endüstrisini birlikte mi domine edecekler? Burasının düşünülmesi lazım.

Burçin Acer / Power FM yayın sorumlusu

Radyo’daki sansürün etkinliğine dikkat çeken ve RTÜK baskısını örneklerle anlatan Acer, podcast’in bu açıdan daha özgür bir alan olduğunu ve henüz dikkat çekmediğini ifade etti. Radyoculuğun podcast’ten farklarının da anlatıldığı atölyemizin son bölümünde, podcast yayınları ve radyo yayınlarının konuşma disiplini ve tempo bakımından ne tür farklar barındırdıkları da tartışıldı.

20 Eylül 2022’de gazetecilere özel olarak düzenleyeceğimiz ve Beril Eski, Barçın Yinanç ve Kemal Göktaş’ı ağırlayacağımız atölyemize buraya tıklayarak kayıt olabilirsiniz!

Rate it
Previous post

Post comments

This post currently has no comments.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *